CDMX SANT ANGEL
Door: Nico
Blijf op de hoogte en volg Nico
25 Oktober 2025 | Mexico, Mexico-stad
2543 CDMX SANT ANGEL
Als tip van mijn buurman in het vliegtuig zouden wij San Angel moeten bezoeken en wel op zaterdag. Op zaterdag is er een grote kunstmarkt op het Plaza Del Carmen en het Plaza San Angel. Waarbij het Plaza Del Carmen meer een parkje is. Aldus togen wij derwaarts. Net als gisteren met de metrobus die het bij de metro op voor heeft dat je de rest van stad kunt bekijken. Niet indrukwekkend overigens. En het schiet op want ondanks de veelheid aan haltes heeft hij zijn eigen busbaan. Het reis comfortabel en het is overzichtelijk omdat je je beweging met Google Maps kunt volgen en daarom de uitstapplaats niet voorbij rost.
San Angel heeft direct al een lekker sfeertje met zijn koloniale huizen en koppel Stone straten waar alleen de voetgangeroversteekplaatsen geplaveid zijn. De bestrating vraagt veel concentratie bij het lopen en is uiteindelijk best vermoeiend. Van oorsprong was deze wijk een gehucht in het buitengebied van CDMX. Veel terrasjes, overdekt, voor de restaurants en cafés. Een grote markthal met orgaanvlees en lekkerder dingen om te eten. Ik neem soep en vis op aanraden van een local.
Wij doorkruisen de wijk en kletsen wat met de kunstenaars, ik dus. Er wordt mooie kunst aangeboden waarbij de afstand tot thuis en de rugzak voor onderweg het enige beletsel is om iets mee te nemen. Maar wat is dat jammer, zie de afbeeldingen. Eén foto kon ik niet maken omdat de kunstenaar aan wie ik toestemming wilde vragen zich de gehele dag niet liet zien.
Onder de straathandelaren is er eentje die grote grauwkleurige knollen aan het uitpakken is. “Je kunt hier ook alles verkopen” schiet het door mijn hoofd. Wanneer ik later toevallig nog eens langsloop heeft één van de knollen zich onder het lieflijke bedekking van water ontwikkeld tot een prachtige groene bol met bladeren als veren. Als je niet beter wist zou je denken dat hier iemand de kikker op de neus had gekust.
Een fijne dag was het en daarna nog lekker gegeten maar vroeg onder de wol. Volgende dag is het vroeg, erg vroeg, vertrekken naar Teotihuacan.
25 Oktober 2025 - 05:38
Nop:
[e-1f917] leuk verhaal
25 Oktober 2025 - 06:38
Marels :
[e-1f44d]
25 Oktober 2025 - 16:46
Ella :
Ik dacht hier hebben jullie vast wat gekocht als souvenir, foto 17, of Els een mooie tas. Maarja je moet het de rest van de reis wel meeslepen en naar huis. Jammer hè.